Vázlatos közös őstábla

Családom vázlatos őstábláját Excel-táblázat formájában készítettem el. Ez magammal és a feleségemmel mint 0. generációval kezdődik, és a házaspárok tagjainak születési, halálozási és házasságkötési helyét és dátumát, tehát a legfontosabb alapadatokat tartalmazza. A táblázat fejlécében feltünteti, hogy az egyes oszlopok a felmenők hányadik generációs szintjét mutatják be, és azon belül az egyes házaspárokhoz milyen sorszám tartozik. Az utolsó oszlopban annak a következő táblázatnak a száma látható, amely  az utolsó házaspárral kezdődően a folytatást jelenti.

A vázlatos közös őstábla 1. oldala így néz ki:

OSTÁBLA-XII-1311271-1

A vázlatos őstábla lapjainak a teljes sorozatát tartalmazó “munkafüzet” ide kattintva PDF formátumban elmenthető, és kereshető formában nyitható meg. A megtekinteni kívánt nevet a PDF-file Szerkesztés majd Keresés fülére való kattintás után megnyíló Keresés ablakocskájába beírva, a név gyorsan “elővarázsolható”.

Ennek az ábrázolási módnak az az előnye, hogy tömörebb és közös táblán láthatóak az apai és az anyai ági közvetlen felmenők egymással való kapcsolatai. Terjedelmi okokból az őstábla ilyen bemutatása a felmenőinket csak a -XII. generációig foglalja magába, több mint 70 táblán.